Perfection in protectionVacuümstralen

Door de steeds strenger wordende milieubeheersmaatregelen heeft Cuijpers Services zich geconcentreerd op het leveren van milieuvriendelijke en stofvrije straaloplossingen die naast gemakkelijk te gebruiken, ook veelzijdig en krachtig zijn.

Bij vacuümstralen wordt perslucht gebruikt om straalmiddel door een straalslang naar het te bewerken oppervlak te blazen. Direct na het stralen van het oppervlak worden het straalmiddel en de vrijgekomen stof door een slang afgevoerd en naar de straalmachine teruggevoerd waar het stof door een filter wordt gescheiden. Het schone straalgrit wordt weer hergebuikt.

Op het gebied van vacuümstralen kan ook water als straalmiddel worden gebruikt, in plaats van straalgrit.

De vacuümstraaltechniek wordt door Cuijpers Services BV bijv. zeer frequent toegepast bij het verwijderen van wegmarkeringen (demarkeren).

Bij vacuümstralen gaat het niet zo zeer om de straaltechniek, deze is immers hetzelfde als gritstralen, maar om de wijze waarop straalmiddel en afvalstoffen (wegenverf) optimaal worden opgezogen en vervolgens worden afgevoerd.

Door middel van een speciale inrichting (straalpotje) en een goede afzuiging is het mogelijk milieubelastende stoffen goed op te vangen.

Toepassingsgebied

  • Verwijderen van wegmarkering
  • Het opruwen en schoonmaken van betonvloeren
  • Stralen van lasnaden van piping en fitwerkzaamheden
  • Stralen van staalconstructies, leuningen, objecten met complexe vormen
  • Stralen van tankbodems