Perfection in protectionSpiderjet

Cuijpers Services BV beschikt over een Hammelmann Aquablast Spiderjet 3000.

De Spiderjet, ook wel Spinjet of Crawler genoemd, positioneert zichzelf m.b.v. vacuümtechniek op horizontale en verticale oppervlakken, bijv. de binnen- en buitenzijde van tankwanden en scheepsrompen. Een groot voordeel daarvan is dat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van steigers.

M.b.v. vacuümtechnologie wordt de spiderjet op een systematische wijze langs het oppervlak bewogen. Doordat de hogedrukspuiter hem vanaf een afstand bedient middels een pneumatisch besturingsunit zijn er grote voordelen te behalen op het gebied van veiligheid en arbeidsomstandigheden.

D.m.v. hogedrukwater wordt het te behandelen oppervlak, zoals de tankwand of scheepsromp, op een zeer effectieve en efficiënte manier gereinigd van productresten, corrosie, oude coating etc.

De Spiderjet wordt verbonden aan een van onze hogedrukwaterwagens, welke voorziet in de watertoevoer en tevens het vrijkomende afvalwater met weggestraalde deeltjes afzuigt en opvangt. Vervolgens wordt het water, indien gewenst en technisch mogelijk, gefilterd voor hergebruik. Door directe afzuiging van het water worden tevens sprayvorming en stofoverlast sterk beperkt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA