Perfection in protectionThermisch gespoten aluminiumlagen (TSA)

Thermal Spray Alumium, afgekort TSA, is het thermisch aanbrengen van een ultradunne aluminium laag op een gestraald oppervlak. Regelmatig wordt in plaats van aluminium ook zink toegepast (TZA genaamd).

De afgelopen jaren is TSA in populariteit gestegen omdat het onderhoud van dergelijke conserveringssystemen minimaal is. De levensduurverwachting bij een TSA behandeld oppervlak wordt ingeschat op 30 tot zelfs 60 jaren.

De TSA of TZA wordt door Cuijpers Services BV met een vlamspuitspistool op een gestraald oppervlak aangebracht en vormt een barrière voor het ontstaan van corrosie.

Cuijpers Services BV biedt u de ervaring en mogelijkheden om TSA succesvol toe te passen.

TSA en TZA worden veel toegepast in de (petro) chemie en offshore industrie. Aangezien er een toenemende vraag is naar een adequate oplossing voor de zogenaamde Corrosie onder Isolatie problematiek, waarbij verfsystemen eigenlijk niet de beste en duurzaamste oplossing blijken te zijn, neemt de populariteit van TSA en TZA toe.

Naast TSA heeft Cuijpers Services ruime ervaring met het zogenaamde schooperen van materiaal.

Een andere naam voor schooperen is ook wel metalliseren. Nadat het oppervlak is gestraald wordt met een schooperapparaat een zinkdraad of poeder verhit tot 2500 graden Celsius en wordt het gesmolten materiaal vervolgens gelijkmatig op het te metalliseren oppervlak geblazen. Het gesmolten materiaal zal vervolgens stollen op het basis materiaal en is dan gereed voor een afwerklaag die erop wordt gespoten of gekwast.

Zodoende wordt er een perfect en zeer duurzaam conserveringssysteem gevormd.