Perfection in protectionPassive Fire Protection (PFP)

Cuijpers Services BV is door diverse leveranciers van brandvertragende coatings officieel gecertificeerd voor het aanbrengen van zgn. Passive Fire Protective Coatings.

Hiermee horen wij tot een selecte groep van getrainde en gecertificeerde oppervlaktebehandelaars, die de hiervoor bestemde producten van coatingfabrikanten PPG (Pitt-Char XP®, Steelguard FM® en Speedhide® 42-7), International Paint en Jotun mogen en kunnen verwerken.

Door toenemende eisen zijn er steeds meer maatregelen noodzakelijk om effecten bij brand te minimaliseren. Veiligheid staat altijd op de eerste plaats. Cuijpers Services BV kan hierin adviseren. Dit advies gaat verder dan alleen het toepassen van coatings. Ook wanneer een oppervlak beschermd dient te worden met een spuitpleister of zgn. cementitious oplossing kunnen wij u hierin volledig ontzorgen.

PFP-coatings bieden, wanneer ze worden blootgesteld aan vuur, een uitstekende thermische bescherming aan het oppervlak, zelfs in een omgeving met de aanwezigheid van koolwaterstoffen en waar een kans is op zgn. jetfire.

De zeer sterke epoxycoatings bieden tevens een uitstekende bescherming tegen de elementen, oplosmiddelen, zuren, basen en logen, zouten en natuurlijk slijtage onder vrijwel alle temperaturen.

PFP-coatings kennen vele toepassingen, o.a. op stalen constructies (zowel on-site als off-site aan te brengen met zowel kwast als airless spuit), de olieraffinaderij, offshore olieplatforms, petrochemie en andere risicovolle industriële omgevingen, kantoren, ziekenhuizen en andere bouwwerken.

 

PFPIMG_4253